Сьогодні, 6 лютого 2019 року стало відомо, що на приміщення Свято-Троїцького храму в смт. Богородчани претендує представник новоствореної ПЦУ, а саме настоятель Манявського монастиря, Феогност Бодоряк. Про це повідомляє https://westnews.com.ua/.

На відео, опублікованому в інтернет-ресурсі, згаданий представник ПЦУ просить від голови Богородчанської районної ради Михайла Головчука захоплене приміщення Свято-Троїцького храму УПЦ. На відео також помітно групу осіб, котрі представилися релігійною громадою Петра і Павла.  Відтак, за свідченням очевидців, їх привезли з с. Саджави Богородчанського району разом  з сільським священиком ПЦУ Володимиром Петришиним. Причому, останній не правдиво свідчить, що саме до його храму добираються православні християни Богородчан, “які не мають бажання ходити до церкви “Московського Патріархату”. Хоча всім відомо,  що храм, котрий належав до Київського Патріархату, а тепер – новоствореній ПЦУ, знаходиться в Богородчанах неподалік Свято-Троїцького храму.

Про подвійні стандарти та утиски православних вірян канонічної Православної Церкви від очільників органів місцевого самоврядування свідчить і той факт, що вчора, 5 лютого, всю реальну громаду Петра і Павла УПЦ,  у РДА відмовлялися прийняти. Сьогодні ж дають обіцянку допомогти представнику ПЦУ Феогносту Бодоряку здійснювати богослужіння в захопленому культовому приміщенні, що належить громаді УПЦ.

Переглядів: 1589

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів