Прес-служба Івано-Франківської єпархії УПЦ інформує про ситуацію, що склалася навколо Свято-Димитрієвського храму с. Пробійнівки Верховинського району.

Останнім часом в ЗМІ поширювалася інформація, що парафія  Свято-Димитрієвського храму с. Пробійнівки перейшла до новоствореної ПЦУ.

Проте, Прес-служба Івано-Франківської єпархії УПЦ повідомляє, що 17 лютого 2019 року після недільного богослужіння у храмі святого великомученика Димитрія с. Пробійнівка під керівництвом настоятеля, протоієрея Іоан Несторука, у відповідності до Статуту релігійної громади та Статуту про управління Української Православної Церкви, було проведено загальні збори віруючих даної релігійної громади. На зборах прийнято рішення зберегти канонічне підпорядкування релігійної громади Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України, Онуфрієм (Березовським).

Так згідно з статутом релігійної громади, Парафіяльні збори складаються з парвославних віруючих, кліриків та мирян, які досягли 18-ти річного віку, визнають обов’язковість Статуту Української Православної Церкви, регулярно відвідують богослужіння та сповідь, перебувають у канонічному послухові настоятелю і не перебувають під забороною чи церковним судом, що забороняє повноцінну участь у богослужінні і богослужбовому житті.

Відтак, вимоги, які ставляться Статутом релігійної громади виключають можливості участі у зборах парафії представників інших конфесій та тих осіб, котрі не регулярно відвідують богослужіння.

У зборах релігійної громади УПЦ с. Пробійнівка взяли участь 23 особи, які відповідають даним вимогам Статуту парафії та Статуту УПЦ. Рішення прийняті на зборах були оформлені протоколом для підтвердження волевиявлення віруючих.

Нагадаємо, що згідно з новою редакцією Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, членство в релігійній громаді ґрунтується на принципах вільного волевиявлення, а також на вимогах статуту (положення) релігійної громади. Релігійна громада на власний розсуд приймає нових та виключає існуючих членів громади у порядку, встановленому її статутом (положенням).

На даний час у Свято-Димитрієвському храмі с. Пробійнівки Верховинського району богослужіння звершує настоятель, протоієрей Іоан Несторук та парафія храму не змінила свого підпорядкування.

Фото з Галичина.

Переглядів: 787

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів