Духовенство Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви категорично засуджує війну, яку віроломно розпочала Російська Федерація проти нашої держави і українського народу.

Бомбардування відбулося на західних областях України. Російський агресор атакував військові об’єкти неподалік Івано-Франківська та Львова, внаслідок чого загинули та травмовані  люди.

Бомбардування зазнала Святогірська Лавра, в наслідок чого постраждали біженці, в тому числі і діти, які знайшли притулок у Лаврі, пошкоджена частина храмів та корпусів монастиря. Обстрілів і руйнувань зазнали багато храмів у центральній і східній частині Україні та на Київщині.

Самим жахливим є те, що агресор під приводом боротьби з нацизмом атакує жилі масиви з мирними жителями. Вже вщент зруйновано і знищено багато міст і поселень.

Те, що відбувається сьогодні це непросто гріх, а сатанинське безумство, що приводить до знищення невинних людей. Дії Росії по відношенню до українського народу все більше набувають сьогодні ознак геноциду.

Духовенство єпархії ще раз виголошує свою позицію: ми виступаємо за єдність українського народу та цілісність української держави в її конституційних кордонах. Ми засуджуємо агресію Російської Федерації та звертаємось до керівництва РФ – терміново припинити бомбардування населених пунктів, припинити знищення українського народу, вивести війська з території України та припинити війну.

 

 

 

Переглядів: 247

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів